Бленд

На початку 20 століття в світовій торгівлі переважав Кава, отриманий з конкретних плантацій, так званий «чистий», тобто не змішаний з ін. сортами. З розвитком торгівлі стали практикувати змішування різних сортів, хоча як і раніше вживали і не змішаний кави з кращих плантацій деяких країн / уточнення: кава з окремих країн майже завжди змішаний постачальниками, але лише з місцевих сортів /.

Немає сумнівів, що можна отримати відмінний кави, змішуючи різні сорти з урахуванням їх кращих характеристик:

  • Яскраво-вираженою насиченості одного;
  • Кислотності іншого;
  • Вишуканого аромату третього і т.д.

Кожен сорт має свої характеристиками, перевагами та змішування дозволяє нейтралізувати до.-л. небажані смакові характеристики, і, навпаки, посилити потрібні.

Змішування - мистецтво складання сортів Кава.

Враховують:

  • Смакові й ароматичні особливості;
  • фортеця;
  • Екстра активність;

Для отримання хорошого кавового напою бажано застосовувати не 1 вид кави, а кавові суміші з 3-4 видів, які за смаковими якостями та ін. Показниками доповнюють один одного, створюючи приємний / бажаний / за смаком і ароматом кавовий напій.


Складання «Блендов»

Продаваний кави призначений для споживачів з різними смаками, не розрахований на якому-небудь конкретного покупця. Часто любителі воліють змішувати «чистий» кави, відповідно до власним досвідом і смаком.


Знання характеристик «чистого» кави дозволить уникнути можливих помилок:


  1. Змішування сортів з абсолютно протилежними характеристиками, які будуть взаємно нейтралізувати один одного;
  2. Абсурдно змішувати сорти кави з однаковими характеристиками - це нічого не дасть.

Слід використовувати:

  1. Сорти, взаємно-доповнюють один одного;
  2. Сорти кави різного ступеня прожарювання;
  3. Змішувати компоненти, взяті в рівних пропорціях;

Якщо Ви хочете надати кави бажаний відтінок, слід додати до кавових зерен до 1/3 їх ваги зерен іншого сорту / обсмаження /.





Будь ласка авторизуйтесь або зареєструйтеся щоб залишити свій коментар